COLOMBIA:boeiend, afwisselend en veilig !!!

 

   

 

 

Het veelzijdige Colombia zit in de lift bij de ervaren reizigers en liefhebbers van Latijns-Amerika. Dit prachtige land heeft dan ook alle troeven om uit te groeien de komende jaren tot een absolute topbestemming. De koloniale erfenis van Colombia is enorm en in het hele land vind je parels van Spaans koloniale architectuur terug. Toppers zijn La Candelaria ,het historische centrum van Bogota, Villa de Leyva en het bruisende Cartagena. In de eeuwig groene valleien van het koffiegebied, de Triangulo del Café, ervaar je het ritme van het authentieke Colombia. Tierradentro en San Agustin bieden je een blik op de mysterieuze getuigen van precolumbiaanse culturen. Of ontdek je liever de “verloren stad”, Ciudad Perdida, gelegen in een van de mooiste kustgebergten ter wereld? Relaxen en genieten kun je op een van de exotische eilanden in de Caraïbische zee of op de stranden van Tayrona, het mooiste nationale park van Colombia. Qua logies heeft het land ook heel wat te bieden gaande van authentieke koloniale panden naar design hotels die het koloniale karakter vermengen met een inventieve, heel creatieve architectuur. Misschien wel de grootste troef van Colombia is zijn kleurrijke bevolking gekend om haar warme en oprechte gastvrijheid. Colombia verdient om zeker ontdekt te worden.

De vorige slogan van de Colombiaanse dienst voor toerisme vat het perfect samen: "Het enige risico is dat u langer wilt blijven".

Beste reistijd

Colombia ligt vlakbij de evenaar en kent geen echte seizoenen. Colombia kent twee regentijden, van mei tot eind juni en  van september tot eind oktober. De beste reisperiode is van december tot en met maart en juli - augustus.

 

Zin in mooi uitgestippelde maatwerkreizen naar Latijns-Amerika, aarzel niet om ons te contacteren